Privacybeleid

Ons website-adres is: https://www.varitel.nl.

Privacy verklaring Varitel Telecommunicatie Installaties VOF
 
00 Inleiding
In deze privacy verklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee wordt omgegaan.
Zo wordt uitgelegd waar uw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen uw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vindt u hier ook al uw rechten met betrekking tot uw gegevens en hoe u gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.
 

01 Varitel Telecommunicatie Installaties
U leest op dit moment de privacy verklaring van Varitel Telecommunicatie Installaties.
Varitel is een bedrijf in bedrijfstelecommunicatie; inhoudelijk is dit het adviseren, de levering en installatie van IP Voip Telefonie, alsmede de levering en installatie en onderhoud van IP bedrijfstelefoonsystemen en Managed Voice oplossingen. Alsmede software koppelingen tussen Managed Voice en de (software) koppelingen met IP bedrijfstelefoonsystemen, Wifi netwerken, bedrijfsnetwerken etc.
Er zijn situaties waarin uw gegevens door Varitel verzameld worden. Het is daarom goed dat u weet wat daarmee gedaan wordt en hoe u uw wensen rondom uw gegevens kunt aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als u vragen, opmerkingen of wijzigingen heeft omtrent het gebruik van uw persoonsgegevens door Varitel, neem dan gerust contact op met ons op!
Dit kan via: privacy@varitel.nl | 036-5469666 Gildemark 155 |1351 HM | Almere |BTW Nr. NL 0098.76.169.B01 | KVK Nr. 24192956
 

02 Doel gegevens
Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld of gevraagd door Varitel. Deze worden hieronder toegelicht.
= Het versturen van e-mail
Varitel stuurt via e-mail nieuwsbrieven, offertes, facturen en of betalingsherinneringen. Deze brieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Uw voornaam, achternaam en e-mailadres wordt verzamelt.
= Contact opnemen
Via onze website www.varitel.nl kunt u ons telefonisch contacten of door een email te sturen waarbij er geen persoonsgegevens zullen worden verwerkt via de website. Alleen ons email adres staat vermeld waarbij bij het “aanklikken” alleen uw eigen email programma zal worden geopend.
 

03 Ontvangers
Dit zijn de gegevens die Varitel van u ontvangt o.a. via de email en vervolgens wordt opgeslagen en verwerkt.
Hierbij moet u denken aan beveiligde gegevensdragers alsmede ons Accountantskantoor.
 

04 Opslag periode
Uw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Varitel, zolang uw bedrijf als cliënt aan Varitel is verbonden en u de contactpersoon bent in deze. Maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling uw gegevens langer moeten bewaren, voor bijvoorbeeld Service Onderhoudsovereenkomsten.
= Het versturen van nieuwsbrieven, offertes, facturen en of betalingsherinneringen.
Uw e-mailadres voor en achternaam wordt opgeslagen in onze database. De opslag van uw gegevens is voor onbepaalde tijd. U kunt u namelijk uitschrijven wanneer u maar wilt door een mail te sturen naar privacy@varitel.nl
= Contact opnemen
Op het moment dat u contact opneemt met Varitel via mail, dan worden de mails tot maximaal twee jaar terug bewaard.
 

05 Beveiliging
De persoonsgegevens die door Varitel of door eerder genoemde derden wordt beheerd, zijn alleen toegankelijk via de noodzakelijke gegevensdragers en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar de gegevensdragers van Varitel. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces. De apparaten/gegevensdragers die uw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot uw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde gegevensdragers.
 

06 Uw rechten
= Recht op inzage
U heeft het recht om ten alle tijden uw gegevens op te vragen die bij Varitel vastgelegd en bewaard worden.
Dit doet u door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Varitel.
U krijgt dan z.s.m. een overzicht van uw gegevens.
= Recht op rectificatie
Kloppen uw gegevens niet? Of zijn uw gegevens veranderd? U heeft het recht om dit te laten rectificeren door Varitel.
Mocht u de gegevens nodig hebben die bij Varitel opgeslagen liggen in het geval u overstapt naar een andere partij of dienst, dan heeft u het recht op overdracht. Hierbij dient Varitel al uw gegevens over te dragen aan de andere partij.
= Recht op wissen van gegevens
Wilt u niet langer dat uw gegevens bij Varitel zijn vastgelegd?
Dan heeft u het recht op het laten wissen van uw gegevens.
= Recht op het indienen van een klacht
U heeft het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als u vindt dat Varitel niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat.
Dit kunt u dit kenbaar maken via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl
= Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)
Wilt u niet dat Varitel uw gegevens gebruikt? Dan heeft u het recht op het stoppen van het gebruik van uw persoonsgegevens. Stuur dan een bericht naar privacy@varitel.nl waarbij ons streven is om binnen een week te reageren.
 

07 Plichten
Varitel verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van producten of diensten van of via Varitel. Uw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Uw e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief of offerte te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet wordt aangeleverd, kan Varitel de betreffende dienst niet (laten) aanbieden. Mocht het nodig zijn gegevens die u heeft gedeeld met Varitel, met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een IP dienst), dan zal daar eerst uw toestemming voor worden gevraagd. Varitel behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Varitel dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Varitel te beschermen. Daarbij trachten wij altijd uw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.
Heeft u toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.
privacy@varitel.nl | 036-5469666 Gildemark 155 |1351 HM | Almere |BTW Nr. NL 0098.76.169.B01| KVK Nr. 24192956